Jenny Saville, rauw en indrukwekkend.
Met haar rauwe, confronterende en door het grote formaat imponerende schilderijen is het werk van de Engelse kunstenares Jenny Saville niet voor iedereen weggelegd. Sommige beelden lijken uit de operatiekamer, de intesive care of het mortuarium te komen. Vlees, bloed, botten en lichamen. Portretten worden doorkruist door lijnen of achterschilderingen. Het is even slikken als je oog in oog met Saville staat. Daarnaast voel je de kwetsbaarheid van het leven. En dat de gevaarlijke verandering altijd op de achtergrond aanwezig is.
FACEBOOK PAGINA>>

Betoverende bewegingskunst van Anthony Howe
De Amerikaanse kinetische kunstenaar Anthony Howe weet hoe hij je moet betoveren. Het is moeilijk om je blik los te maken van zijn monumentale bewegende objecten. Repeterende, pulserende, blinkende vormen die doen denken aan inktvissen, kwallen, koralen en andere zeedieren. De kunstige sculpturen van Howe worden bewogen door de wind en vormen een prachtig contrast met een natuurlijke achtergrond. Ontdek hier de hypnotiserende kunst van Anthony Howe.
NAAR DE WEBSITE>>

Ruben Sanchez, zuidelijke street art kunstenaar
Street art of wall art heeft al jarenlang een belangrijke functie in de maatschappij. Niet alleen in ons land, maar wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan de schilderingen op de voormalige Berlijnse muur. Of op huizen in de Bogside in Derry, Noord-Ierland. Politieke en sociale boodschappen, maar vaak ook kunst om het mooie zie je op allerlei muren en gevels. Ik vind het vaak niet zo smaakvol en soms zelfs foeilelijk. Bij de kunst van Ruben Sanchez, een Spaanse street art kunstenaar, krijg ik meteen een glimlach om de lippen. Warm, kubistisch met invloeden van Picasso, Gris, Braque, speels en vrolijk. Kijk zelf maar.
NAAR DE WEBSITE>>

Beeldhouwer met kettingzaag: Emile van der Kruk
Ondanks de verscheidenheid zijn de robuuste houten beelden van Emile van der Kruk direct herkenbaar aan de grove sporen van kettingzaag, guts en krijt van het maakproces. Ze lijken te zijn getekend door een hard en ruw leven. Tegelijkertijd verbazen ze door een zorgvuldige, verfijnde figuratie. De combinatie van mensen, dieren en planten raakt je door hun archetypische vormgeving en nieuw vrijkomende symboolkracht.
NAAR DE WEBSITE>>