Ruud van den Bogerd studeerde art & design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarnaast volgde hij masterclasses in kunstgeschiedenis. Na zijn opleiding werkte hij enige tijd als creative director bij marketing en designbureaus en begon daarna een eigen ontwerpstudio, Mundo Loco Brand Design. Als brand designer ontwikkelde Ruud de (visuele) identiteit van diverse bekende merken. Momenteel presenteert hij met veel plezier kunst- en cultuurlezingen en is hij docent bij de creatieve workshops van Mundo Loco.

Verwen je creatieve ik in 2022!

Het witte papier en het blanco schildersdoek liggen op je te wachten. Net als de pennen, potloden en penselen. Verf en inkt zijn binnen handbereik. Aan de slag! Verwen je creatieve ik met workshops en kunstlezingen; ook in 2022 kun je weer veel mooie dingen maken en beleven!

In de afgelopen jaren heb ik diverse interactieve kunst- en cultuurlezingen geproduceerd en gepresenteerd. Dit zijn presentaties met audiovisuele ondersteuning, waarbij de deelnemers een grote inbreng hebben. Gezien het succes ervan ga ik daar natuurlijk met veel plezier mee verder. Op het programma staan o.a. lezingen over Die Brücke, Mozart, Pat Andrea, Lotte Laserstein, Samuel Peppys en Jenny Saville . Ik hoop weer veel deelnemers te mogen verwelkomen.

In 2022 kun je deelnemen aan drie verschillende workshops, waarbij de nadruk ligt op vrij tekenen en schilderen, met begeleiding als je dat wilt. Beginners kunnen hun eerste stappen zetten en gevorderden hun skills verbeteren. We werken weer in kleine groepen, zodat de communicatie en de nodige rust optimaal zijn. Ik zeg gewoon: tot ziens!