Ruud van den Bogerd doorliep de art & designopleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarnaast volgde hij masterclasses in kunstgeschiedenis. Na zijn opleiding werkte hij enige tijd als creative director bij marketing en designbureaus en begon daarna een eigen ontwerpstudio, Mundo Loco Brand Design. Als brand designer ontwikkelde Ruud de (visuele) identiteit van diverse bekende merken. Momenteel presenteert hij met veel plezier kunst- en cultuurlezingen en is hij docent bij de creatieve workshops van Mundo Loco.

Lekker aan de slag in 2019!

2019 ligt voor me als een vel wit papier of een blanco schildersdoek. De pennen, potloden en penselen liggen klaar. Verf en inkt zijn binnen handbereik. Aan de slag! Workshops en kunstlezingen, ook in 2019 wordt het weer héél mooi!

In de afgelopen jaren heb ik diverse interactieve kunstlezingen geproduceerd en gepresenteerd. Dit zijn audio-visuele presentaties, waarbij de deelnemers een grote inbreng hebben. Gezien het succes ervan ga ik daar natuurlijk met veel plezier mee verder. Op het programma staan o.a. lezingen over Erik Satie, Anton Corbijn en Henri Cartier Bresson, Die Brücke en Jacinto Chiclana. Ik hoop weer veel deelnemers te mogen verwelkomen.

In 2019 kun je deelnemen aan vier verschillende workshops, waar ik ook heel veel zin in heb. Tijdens de lessen begint mijn academiebloed weer te stromen. Beginners kunnen hun eerste stappen zetten en gevorderden hun skills verbeteren. We werken weer in kleine groepen, zodat de communicatie en begeleiding optimaal zijn. Ik kijk er naar uit!